Foppelog » Nieuwe trein

maandag 7 september 2009 10:49

Ooit, toen er hier en daar nog op stoom werd gereden, beloofde men ons, treinreizigers, een krantje en een croissantje aan boord. Waren die bij de prijs van het treinkaartje inbegrepen? Vast niet. Voor het croissantje zouden we nu in het AH-stationsfiliaaltje 1 euro betalen en de krantjes zijn gratis.

Vanaf vandaag wordt ons het wachten op de NS Hispeedlijn veraangenaamd in een stationslounge - met bedden om een tukje te doen? - kunnen we een zitplaats reserveren en is er catering aan boord. Een kaartje kost 7 euro extra.

Of moeten we voor die lounge en catering ook nog betalen?
(Ha ha, doe toch niet zo naïef, man.)
Voor toegang tot de lounge dien je een 1e klas-kaartje te kunnen tonen. Ik schat de totale reiskosten voor een retour Amsterdam-Rotterdam met hapje en snapje per Hispeed op 80 euro.

Krijg je je geld terug als zich op een Hispeedreisje van Amsterdam naar Rotterdam iemand voor de trein heeft geworpen en je inplaats van twintig minuten eerder, ruim een uur later op de eindbestemming aankomt?
(Doe toch niet zo cynisch, man, wees blij met de uitservering van je catering door in verblindend rode uniformen gestoken bedienden en geniet van je extra twintig minuten in de grote stad.)

Voor mijn eerste reis per Hispeed ga ik een smoking huren. Een zwarte, met rode binnenvoering.

Startpagina Foppelog Foppelog archief Wie is meneer Foppe? Data Reutemetour Het boek,
de making-of